Waardevolle spullen veilig houden

Iedereen bezit wel een aantal voorwerpen waarvan de waarde of het belang zo hoog is dat het goed beschermd moet worden. Denk hierbij aan waardevolle spullen als sieraden, kunstwerken of instrumenten, maar ook aan belangrijke spullen zoals eigendomsaktes, foto's en andere bijzondere documenten. Als deze spullen ontvreemd, beschadigd of vernietigd worden dan is de schade zeer hoog of onmeetbaar. Waardevolle spullen kunnen bijvoorbeeld gestolen worden bij een inbraak, en unieke foto's kunnen verloren gaan met een brand. Het is daarom belangrijk om goede beveiliging te gebruiken om deze voorwerpen veilig te stellen. Verschillende risico's vereisen uiteraard verschillende maatregelen, dus het kan even goed zoeken zijn wat je nou het beste kunt doen. Daarom heb ik hier een aantal tips om belangrijke of waardevolle spullen goed te beveiligen.

Tegen diefstal

Allereerst zijn er de waardevolle spullen die gestolen kunnen worden. Het is dan aan te nemen dat dit gebeurt tijdens een inbraak in de woning of een pand. Dieven zijn dan binnengedrongen en zijn op zoek naar waardevolle spullen. Misschien zijn zij op de hoogte van de aanwezigheid van de spullen die jij wilt beschermen, maar misschien zoeken ze niet specifiek iets. De eerste stap is dus om de spullen niet op een zichtbare plek te bewaren. Veel mensen laten dure spullen gewoon op tafel liggen, en die worden dus als eerste gestolen. Stap twee is om een goed beveiligingssysteem te installeren. Door gebruik te maken van verschillende lagen beveiliging zoals camera's, een luid alarm of een mistgenerator kunnen inbrekers afgeschrikt of weggejaagd worden. Een volledig beveiligingssysteem maakt de kans dat jouw waardevolle spullen gestolen worden een stuk kleiner dan het al is.

Tegen fysieke schade

Zowel waardevolle spullen als belangrijke documenten kunnen fysieke schade oplopen. Sommige waardevolle spullen kun je verzekeren tegen fysieke schade, maar bij spullen met een emotionele waarde is dit niet zo relevant. Bovendien is voorkomen altijd beter dan genezen. Een duur kunstwerk, een antiek beeldje en foto's van vroeger zijn geen van alle vuurbestendig, en ook veel water zal flinke schade aanrichten. Al is er natuurlijk maar een kleine kans dat er een brand uitbreekt is het toch goed om hier rekening mee te houden. Een brandwerende, waterdichte kluis is ideaal om belangrijke spullen in te bewaren. Een ander idee voor documenten en foto's is om zo veel mogelijk digitaal op te slaan en te bewaren. Met een cloud of een ander online platform weet je zeker dat fysieke schade de documenten niet kan vernietigen. 

Related Stories

Discover

Nieuw kantoor? Richt de ruimte praktisch in!

Als je een nieuw kantoor hebt, is het belangrijk om te kijken hoe je...

Een CV-ketel kopen met een budget

Wanneer het tijd is om een nieuwe CV ketel te kopen, zijn...

Schilderij voor mannen: een must in elke mancave!

Heb je altijd al een kamer willen hebben die geheel aan jouw wensen voldoet?...

10x een makkelijk te onderhouden plant

Kamerplanten houden in huis heeft veel voordelen. Niet alleen zuiveren ze je lucht, maar...

Belangrijk om op te letten tijdens het kopen van...

Wil jij graag EPDM kopen? Begrijpelijk, want EPDM folie is het beste materiaal voor...

Ik heb moeite met traplopen 

Als je moeite hebt met het traplopen dan kan dat zeer frustrerend zijn. Je...

Popular Categories