Tijd voor iets anders in je werk?

Begin voor jezelf! Nooit meer last van klagende collega’s, een vervelende baas en onhandige werktijden. Dat zijn voor veel mensen goede redenen om voor zichzelf te beginnen. Maar er kunnen meer redenen voor zijn. Misschien ben jij wel een ondernemender in hart en nieren, maar durfde je het avontuur tot nu toe nooit aan. Of misschien zit je door een burn-out of andere ziekte thuis en wil je het vanaf nu anders gaan aanpakken. Wat je reden ook is, als je het graag wil proberen moet je er vooral voor gaan! Een manier om voor jezelf te beginnen is het openen van een webwinkel. In deze blog geef ik je een aantal tips als je dit van plan bent.

Maak een concept…

Een webwinkel beginnen is misschien wel de makkelijkste optie om voor jezelf te beginnen. Daarnaast kan je het erg persoonlijk maken en verkopen wat je wil. Kijk maar eens op het internet, je kan het zo gek nog niet bedenken of er is wel een webwinkel die het verkoopt. Maar hoe pak je dit nou goed aan? Bedenk eerst of er wel behoefte is aan de producten die jij wil verkopen. Ben jij de duizendste die voetbal kleding gaat verkopen dan kan je het waarschijnlijk wel vergeten dat het goed gaat lopen. Heb jij echter een super en uniek idee dan zijn je kansen om succesvol te worden alweer veel groter! Vraag eens na bij vrienden, kennissen en familie wat ze op het internet nog missen. Ga daarnaast eens een dag achter je laptop zitten en zoek het hele internet af wat er allemaal al bestaat. Heb jij een goed idee bedacht, dan kan je door naar de volgende stap: de winkel opzetten.

… en voer het uit

Als eerste moet je natuurlijk een goede website hebben. Kies een passend domein wat makkelijk te onthouden is: klanten moeten je natuurlijk wel goed kunnen vinden. Daarnaast moet het systeem achter de website ook goed zijn. Dit kan je zelf doen of een professional inhuren. Realiseer je dat dit erg belangrijk is, als de website keer op keer vast loopt, te traag is of niet inspeelt op de wensen van je klanten zullen ze niet meer snel terug komen. Je hebt zowel gratis als betaalde systemen, dus zoek goed uit wat je nodig hebt en hoeveel geld je hieraan kunt uitgeven. Ook is het belangrijk dat de beveiliging van je website goed geregeld is en klanten makkelijk online kunnen betalen. Heb je dit allemaal geregeld, is het ook nog belangrijk dat er klanten op af komen. Schakel hier bijvoorbeeld een online marketing bureau voor in.

Als laatste wil ik je graag nog mee geven dat het ook belangrijk is om jezelf te verdiepen in de wetgeving en je in te schrijven bij de kamer van koophandel. Het zou zonde zijn als je plan mislukt door je niet aan de regeltjes te houden.

Related Stories

Discover

Nieuw kantoor? Richt de ruimte praktisch in!

Als je een nieuw kantoor hebt, is het belangrijk om te kijken hoe je...

Een CV-ketel kopen met een budget

Wanneer het tijd is om een nieuwe CV ketel te kopen, zijn...

Schilderij voor mannen: een must in elke mancave!

Heb je altijd al een kamer willen hebben die geheel aan jouw wensen voldoet?...

10x een makkelijk te onderhouden plant

Kamerplanten houden in huis heeft veel voordelen. Niet alleen zuiveren ze je lucht, maar...

Belangrijk om op te letten tijdens het kopen van...

Wil jij graag EPDM kopen? Begrijpelijk, want EPDM folie is het beste materiaal voor...

Ik heb moeite met traplopen 

Als je moeite hebt met het traplopen dan kan dat zeer frustrerend zijn. Je...

Popular Categories