Ook mannen zijn welkom bij een schoonheidssalon

Tegenwoordig zijn veel dingen die voorheen alleen voor vrouwen waren, nu ook heel toegankelijk voor mannen. Niemand kijkt er meer van op als een man naar de zonnebank gaat of zijn wenkbrauwen laat harsen. In landen als Italië en Spanje stonden mannen er al om bekend vrij ijdel te zijn, maar tegenwoordig doet de Nederlandse man daar niet meer onder. Soms staan ze zelf net zo lang voor de spiegel als hun vriendin. Ook zijn er steeds meer gezichtsbehandelingen voor mannen om de huid weer lekker fris en opgewekt te krijgen.

Eigen salon

Toen ik in 2012 mijn eigen schoonheidssalon opende, wist ik alleen nog maar af voor de behandelingen voor vrouwen. Dat ik mijn eigen business oprichtte was eigenlijk het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. Vroeger vond ik het altijd al heel leuk om bezig te zijn met de verzorging van mijn huid, vooral in de pubertijd. Ik had veel oneffenheden en wie daar ook last van heeft weet dat dit niet altijd met huidverzorging is op te lossen, maar ik vond het wel heel interessant om uit te zoeken welke producten en verzorging nu het beste bij mijn huid past. Ook mocht ik altijd mijn moeders wenkbrauwen epileren en kwam mijn zus langs voor een nieuw kleurtje op haar nagels. Nadat ik steeds meer aanvragen kreeg van andere mensen, ben ik langzaam aan begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijfje. In huis had ik geen ruimte om klanten te ontvangen en ik heb geen budget om een ruimte te huren, dus heb ik de schuur omgetoverd tot schoonheidssalon. Het was een behoorlijke klus omdat er echt niks in de schuur stond. Het was vooral lastig om het juiste licht te kiezen en alle materialen op elkaar af te stemmen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een led paneel 60×60 – bes led, omdat ik natuurlijk fel licht nodig heb om de behandelingen uit te kunnen voeren.

Behandelingen voor mannen

Steeds vaker kreeg ik aanvragen voor behandelingen voor mannen, dus ben ik mijzelf hier in gaan verdiepen. Voor mannen biedt ik nu drie soorten behandelingen aan en ik ben van plan dit nog verder uit te breiden. Naast diepe reinigingen door het verwijderen van dode huidcellen wordt de huid verzorgd met een masker en dagcrème. Ook wenkbrauwen epileren, nek- en schoudermassages en lichaamshaar verwijderen horen bij de behandelingen. Mannen hebben nu eenmaal net zoveel recht als vrouwen op een frisse verzorgde huid, zonder zich daarvoor te hoeven schamen!

Related Stories

Discover

Dit mag niet missen in jouw mannenhuis

Heb jij je eigen mannenhuis of heb je een gedeelte wat helemaal voor jouzelf...

Een stoere afsluiting van je oprit

Wanneer je mooi woont wil je dit graag beschermen. Je wil niet dat een...

Tips voor het meest onvergetelijke vrijgezellenfeest

  De tijd is aangebroken je grote broer of beste vriend gaat trouwen. Niemand zegt...

Tips voor het meest onvergetelijke vrijgezellenfeest

  De tijd is aangebroken je grote broer of beste vriend gaat trouwen. Niemand zegt...

Waardevolle spullen veilig houden

Iedereen bezit wel een aantal voorwerpen waarvan de waarde of het belang zo hoog...

Thuis energie en geld besparen met deze tips

Het is belangrijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan het tegengaan van...

Popular Categories

Comments