Ook mannen zijn welkom bij een schoonheidssalon

Tegenwoordig zijn veel dingen die voorheen alleen voor vrouwen waren, nu ook heel toegankelijk voor mannen. Niemand kijkt er meer van op als een man naar de zonnebank gaat of zijn wenkbrauwen laat harsen. In landen als Italië en Spanje stonden mannen er al om bekend vrij ijdel te zijn, maar tegenwoordig doet de Nederlandse man daar niet meer onder. Soms staan ze zelf net zo lang voor de spiegel als hun vriendin. Ook zijn er steeds meer gezichtsbehandelingen voor mannen om de huid weer lekker fris en opgewekt te krijgen.

Eigen salon

Toen ik in 2012 mijn eigen schoonheidssalon opende, wist ik alleen nog maar af voor de behandelingen voor vrouwen. Dat ik mijn eigen business oprichtte was eigenlijk het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. Vroeger vond ik het altijd al heel leuk om bezig te zijn met de verzorging van mijn huid, vooral in de pubertijd. Ik had veel oneffenheden en wie daar ook last van heeft weet dat dit niet altijd met huidverzorging is op te lossen, maar ik vond het wel heel interessant om uit te zoeken welke producten en verzorging nu het beste bij mijn huid past. Ook mocht ik altijd mijn moeders wenkbrauwen epileren en kwam mijn zus langs voor een nieuw kleurtje op haar nagels. Nadat ik steeds meer aanvragen kreeg van andere mensen, ben ik langzaam aan begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijfje. In huis had ik geen ruimte om klanten te ontvangen en ik heb geen budget om een ruimte te huren, dus heb ik de schuur omgetoverd tot schoonheidssalon. Het was een behoorlijke klus omdat er echt niks in de schuur stond. Het was vooral lastig om het juiste licht te kiezen en alle materialen op elkaar af te stemmen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een led paneel 60×60 – bes led, omdat ik natuurlijk fel licht nodig heb om de behandelingen uit te kunnen voeren.

Behandelingen voor mannen

Steeds vaker kreeg ik aanvragen voor behandelingen voor mannen, dus ben ik mijzelf hier in gaan verdiepen. Voor mannen biedt ik nu drie soorten behandelingen aan en ik ben van plan dit nog verder uit te breiden. Naast diepe reinigingen door het verwijderen van dode huidcellen wordt de huid verzorgd met een masker en dagcrème. Ook wenkbrauwen epileren, nek- en schoudermassages en lichaamshaar verwijderen horen bij de behandelingen. Mannen hebben nu eenmaal net zoveel recht als vrouwen op een frisse verzorgde huid, zonder zich daarvoor te hoeven schamen!

Related Stories

Discover

Waarom zelf meubels afwerken een goed idee is

Zelf aan de slag gaan met het afwerken van je meubels kan een bijzonder...

Waarom je eigen meubels afwerken een goed idee is

Meubels zijn de ziel van elke woonruimte, ze geven karakter en warmte aan je...

Waarom duurzame mode het nieuwe zwart is

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij, en dat geldt...

Fietsen is een way of life in Utrecht

Utrecht staat bekend om zijn levendige sfeer en historische charme, maar wat de stad...

Van Wandelschoenen tot Windjacks

De natuur roept en dat betekent dat het tijd is om de juiste uitrusting...

De charme van creatieve houtbewerking

Houtbewerking is een kunst en een ambacht dat de schoonheid van de natuur en...

Popular Categories