Online een ladder kopen: Waar kan je dit het beste doen?

Een ladder kopen kan je tegenwoordig ook eenvoudig online doen. Maar waar moet je nu op letten? Denk hierbij aan vraagstukken als: welk merk, welke uitvoering, of wat betekenen alle uitvoeringen. Om je op weg te helpen gaan we hier in deze blog verder op in.

De verschillende types ladders

Je hebt verschillende type ladders die voor iedere klus weer handig zijn. Wij gaan de verschillende uitvoeringen bij langs, zodat je helder hebt wat ze betekenen.

  • Enkele ladder: dit zijn ladders die bestaan uit één lengte. Je kunt ze dus niet uitschuiven, of verlengen. What you see is what you get! Deze modellen worden vaak gebruikt bij het betreden van een dak, of eenvoudige klusjes. Je moet ze altijd tegen de gevel, of dergelijks aan zetten. Vrijstaand gebruik is dus niet mogelijk.
  • Dubbele ladders: deze ladders zijn erg populair bij mensen die snel op hoogte moeten werken. De dubbele ladder is lichter van gewicht en bestaat uit twee delen. Deze delen zijn uitschuifbaar zodat je meer werkhoogte kan creëren. 
  • Driedelige ladders: uiteindelijk zijn dit de meeste verkochte types, omdat je grote werkhoogte kan bereiken. Alle delen zijn los van elkaar uit te schuiven, dus je hebt als het ware drie ladders in 1. Deze klusladders zijn wel iets zwaarder in gewicht. Veelgekozen uitvoeringen zijn 3×10 en 3×12. 
  • Vouwladder: een vouwladder is een ladder die je zowel als trap en als ladder kan gebruiken.Ze zijn dan ook multifunctioneel, eenvoudig op te bergen vanwege de compactheid en licht in gewicht. Je hebt als het ware twee delen die je uit kan zetten. Maar deze twee delen zijn ook weer voorzien van schuifbare bomen zodat je een hogere trap / ladder kan maken. 
  • Telescoopladder: de telescoopladder vinden wij uitsluitend handig bij snelle klusjes. Denk hierbij aan inspectiewerkzaamheden, of het betreden van een zolder. Door het schuifsysteem zijn ze erg klein te maken (0.80 cm). Maar let op: gebruik je de telescoopladder in vochtige ruimtes gecombineerd met stof, dan is de kans groot dat je op termijn problemen gaat krijgen met het automatische inschuifsysteem.

Moet ik een reformladder, of opsteekladder kopen?

Bij 2-delige en 3-delige ladders heb je nog een keuze voor welk type je gaat. Je hebt veelal de keuze om voor een reformladder, of opsteekladder te kiezen. Met reformladder wordt bedoeld: je kan deze ladder zowel vrijstaand als tegen de muur aan gebruiken. Een opsteekladder daarentegen kan alleen gebruikt worden tegen de gevel. In de praktijk zijn opsteekladders iets goedkoper.

Tips voor ladder kopen

Wij hebben een korte checklist voor je opgesteld waar je enige houvast aan kan hebben bij de keuze voor de perfecte klusladder voor je;

  • Maak onderscheid in de aard van je werkzaamheden: is dit incidenteel of ben je professioneel bezig. Voor professionele ladders geldt een strengere normering de NEN 2484.
  • Op welke hoogte vinden jouw klussen plaats en tot op welke maximale hoogte voel je jezelf prettig?
  • Hoe compact moet de ladder zijn? Moet hij bijvoorbeeld vervoerd worden op, of in de bus?
  • Welk gewicht wil je maximaal tillen? De ene persoon is sterker dan de ander, maar denk om je rug.

Ladder kopen online: weet met wie je zakendoet

Er zijn zat websites waar je klimmaterialen kan kopen. Weet wel wát je koopt! Een partij als laddersenrolsteigers.nl doet alleen zaken met gerenommeerde Nederlandse merken zoals Altrex. Zij zijn daarnaast de grootste online aanbieder en geven je advies op maat indien gewenst.  Altrex ladders voldoen bijvoorbeeld aan de strengste veiligheidseisen en zijn helemaal doorgetest op constructie. Als je de goedkopere modellen ziet realiseer je dan wel dat deze uit het buitenland kunnen komen, waarbij ze qua stabiliteit anders zijn en soms zelfs niet eens voldoen aan de Nederlandse regelgeving. Kortom: laat je adviseren en bespaar niet op geld. Veiligheid gaat toch boven alles?

Related Stories

Discover

Fleur je huis op met een rolgordijn! 

  De afgelopen paar jaartjes hebben steeds meer mensen nagedacht over het uiterlijk van hun...

Verzeker jezelf tegen schade en ongelukken

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het kan dan soms ook handig zijn...

Kies je voor goedkope of dure HP printer cartridges?

Heb je interesse in een hp cartridge? Maak er gebruik van als je een...

5 tips om meer van je tuin te genieten

Als je net als de meeste mensen bent, breng je waarschijnlijk graag...

Een koel bakwagen met laadklep huren? Dat is een...

Heb je een fruithandel? Dan is het voor jouw bedrijf van groot belang dat...

Het verbouwen van je huidige woning: alles wat je...

Als je wilt verbouwen, is het belangrijk om te weten wat er allemaal bij...

Popular Categories