Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies, maar Bitcoin is veruit de bekendste. Het werd in 2009 gelanceerd als eerste digitale munteenheid en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Velen zien Bitcoin als de toekomst van het financiële systeem, omdat het vrij is van banken en overheden. Er zijn namelijk geen tussenpersonen nodig om Bitcoins te versturen of te ontvangen, wat maakt dat het systeem erg snel en efficiënt werkt. In deze blog bespreken we hoe Bitcoin werkt, en waarom het invloed kan hebben op het financiële systeem.
Geld overmaken met Bitcoin
Bitcoin is een decentrale digitale munt, die werkt zonder centrale bank of centrale overheid. Het was de eerste cryptocurrency die werd gebruikt en sindsdien is het de grootste en meest bekende cryptocurrency. Bitcoin wordt gedecentraliseerd bewaard in een groot digitaal boekhoudsysteem, genaamd de blockchain. Bitcoin-transacties worden bevestigd door een netwerk van computers en gedecentraliseerde systemen. Steeds meer mensen gebruiken Bitcoin voor transacties. Bedrijven en organisaties spelen hierop in vanwege de vraag naar de populaire cryptomunt.
Bitcoin is een innovatieve nieuwe manier van betalen. Het is een decentrale, peer-to-peer internet valuta die vrij is van tussenkomst van banken of overheden. Bitcoin maakt gebruik van open source-software die gedecentraliseerd werkt en de mogelijkheid biedt om geld over te maken tussen twee personen. Op sommige plekken kun je met jouw Bitcoins eten en drinken kopen. Er zijn ook mogelijkheden om bij een Bitcoin bank jouw euro’s in te wisselen voor Bitcoins. Dit zegt veel over de adoptie van de cryptomunt, en wat het eventueel zou kunnen betekenen voor het financiële systeem in de toekomst.
De koers van Bitcoin
Hoe zit het eigenlijk met de koers bitcoin? De koers van Bitcoin is de afgelopen jaren flink gestegen, en dat is niet zonder reden. Er zijn verschillende factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloeden. Het is belangrijk om deze factoren te begrijpen als je gaat handelen in Bitcoin. Vaak gaat prijsgroei hand in hand met wereldwijde adoptie. Dit is dan ook de reden waarom de prijs de afgelopen jaren flink is toegenomen.
Wat zijn andere bekende cryptovaluta?
Bij bekende cryptocurrencies kun je denken aan onder andere Ripple, Chainlink en Ethereum. Zeker Ripple is steeds vaker het gesprek van de dag. Het richt zich op banken en bedrijven die betalingsmogelijkheden aanbieden. Maar wat gaat koers ripple doen? Dit is volledig afhankelijk van adoptie. Momenteel werken ze samen met grote partijen. Hierbij kun je denken aan Santander, American Express en Interbank.