Inboedelverzekering afsluiten?

Lees in deze blog informatie en adviezen omtrent de inboedelverzekering. Van alle verzekeringen die de mensen hebben, zit het bij de verzekering van de inboedel het meeste fout. Terwijl het berekenen van de waarde van alles wat je in huis hebt niet moeilijk hoeft te zijn. Daarbij heeft het verzekeren van de spullen in huis een duidelijk doel, vervangen van alles als door een ramp zoals brand, of door een inbraak, verloren gaat.

Veelgemaakte fouten bij een inboedelverzekering

Het meeste wat voorkomt is onderverzekerd zijn. Dit heeft verschillende oorzaken zoals een oude polis. Jaren geleden heb je een inboedelverzekering afgesloten en ondertussen van alles aangekocht. Extremer wordt het als er in de tussentijd iemand bij je ingetrokken is. Degene neemt dan zijn of haar spullen mee, en door de vreugde van de verliefdheid denkt niemand aan de verzekering! Een andere reden van onderverzekerd zijn komt doordat spullen, soms hele vertrekken, niet meegerekend zijn bij het afsluiten van de polis. Bijvoorbeeld mensen die denken dat er in de gang niets van waarde is, enkel een kapstok van een paar tientjes. Ze vergeten dan dat daar voor honderden euro's aan jassen hangt. Mocht de gang uitbranden, dan moet je geld hebben voor nieuwe jassen, en dat bedrag loopt op. Een laatste veelvoorkomende fout: wat valt er onder de kostbaarhedenverzekering en wat onder de inboedelverzekering? Mocht je bijvoorbeeld echt kostbare sieraden hebben en onverhoopt slachtoffer van een inbraak zijn, dan is het heel belangrijk dat je dit uitgezocht hebt. Dan is het ook vaak slim om de fotocamera, laptop of televisie ook maar op de polis van de kostbaarhedenverzekering te zetten. Het is vervelend als je daar te laat achterkomt wat bij de inboedel en wat bij de kostbaarheden behoord. 

Goede adviezen

Gelukkig zijn er veel handige hulpmiddelen, zoals checklisten, om de waarde van je inboedel uit te rekenen. Stap voor stap ga je dan je woning door. Je weet dan precies wat je in huis hebt en hoeveel het kost om het te vervangen voor je inboedelverzekering. Je moet er even de moeite voor nemen om het te calculeren, maar het is beter dan dat je ieder jaar of iedere maand automatisch de premie overmaakt, en pas als het fout is erachter komt dat je van het uitgekeerde geld nog maar net de helft kan aanschaffen van wat je nu bezit. Het is direct een mooi moment om te kijken of dat je nog wel bij de goede maatschappij zit. Verzekeringsmaatschappijen rekenen verschillende tarieven, het is slim om te vergelijken welke de voordeligste is en toch goede dekking geeft.

Related Stories

Discover

Met een big bag kan je jouw tuinproject perfect...

Aan de slag gaan in de tuin is altijd een geweldig idee om te...

Waarom kiezen voor een beton cire vloer?

Ben jij van plan om een nieuwe vloer te nemen voor in de badkamer?...

Hout via het internet bestellen, is dat een optie?

Tegenwoordig bestellen we vrijwel alles via het internet. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan...

Kan Bitcoin een rol gaan spelen in het financiële...

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies, maar Bitcoin is veruit de bekendste. Het werd...

Fleur je huis op met een rolgordijn! 

  De afgelopen paar jaartjes hebben steeds meer mensen nagedacht over het uiterlijk van hun...

Verzeker jezelf tegen schade en ongelukken

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het kan dan soms ook handig zijn...

Popular Categories