Hoe ga je om met een lange afstandsrelatie?

Een aantal jaar geleden besloot ik dat het tijd was voor iets anders. Even geen werk of studie, maar ik wilde er tussen uit. Daarom besloot ik met mijn backpack te wereld in te trekken. Het mooie aan reizen met een backpack is dat je op allerlei plekken komt. Overal doe je nieuwe ervaringen op en ontmoet je nieuwe mensen. Backpacken is dan ook een uitstekende manier om vrienden over de hele wereld te maken. Maar soms zit er meer in dan vriendschap. Daarom kwam ik ook thuis met een relatie. Het nadeel aan een wereldburger zijn, is dat je niet even op de fiets kan stappen om naar elkaar toe te gaan. Je moet leren omgaan met deze grote afstand. Zit jij ook in zo een situatie? In deze blog staan 3 tips voor jou.

Doe dingen samen

Hoewel je niet elke week een date kan plannen, is het wel belangrijk om ‘samen’ dingen te ondernemen. Door de moderne technologie kan dit gelukkig heel makkelijk. Videobellen zal dan ook je nieuwe hobby worden! Plan bijvoorbeeld een romantisch diner in. Kook of haal allebei lekker eten in huis, steek wat kaarsen aan en neem er een wijntje bij. Bel vervolgens je partner op en jullie kunnen je eten samen op eten, bijna alsof je echt uit eten bent! Last van veel tijdsverschil? Dan wordt een diner plannen misschien moeilijk, maar er zijn genoeg andere dingen die je ook samen kan doen. Koop bijvoorbeeld hetzelfde boek en lees dit tegelijkertijd.  Ook samen een serie gaan volgen kan er verbinden werken. Je kan tegenwoordig zelf synchroon kijken. Zo zien jullie precies tegelijkertijd de ontknoping van dit spannende seizoen.

Wees open

Omdat je via de telefoon geen non-verbale signalen oppikt, is het nog belangrijker om open en eerlijk naar elkaar te zijn. Waar je in het echt een misverstand soms al kan oplossen met een knuffel of een gezichtsuitdrukking, kan dit online niet. Het kan daarom lastig zijn om je echte gevoelens te tonen. De enige oplossing die ik hiervoor heb is gewoon echt alles bespreken, hang nooit met ruzie op.

Het gaat om het gebaar

Misschien ken je het nog wel van de basisschool: briefjes doorgeven voor je liefje. Hier stonden nooit indrukwekkende dingen op, maar het ging puur om het gebaar. Probeer ook nu af een toe een lief gebaar te sturen. Je kan dan geen briefje bij het ontbijt achterlaten, je kan wel een lief kaartje of pakket verzenden. Zo kan je de ander toch nog op een leuke manier verassen!

Related Stories

Discover

Je huis restylen? Zo pak je dat aan.

Of je nu graag thuis zit of er juist liever op uittrekt, het afgelopen...

Hoe voorkom je slapeloze nachten?

Het is van belang om een goede nachtrust te hebben. Dat komt doordat een...

De magie van de zomer

Terwijl ik dit schrijf, blaast de ventilator koele lucht in mijn gezicht. Het is...

Alles wat je moet weten over Selsiuz kokend water...

Selzius kokend water kranen komen meerdere keren per dag van pas. Bij een verjaardag,...

Auto delen is de perfecte, low budget, oplossing

Wanneer je in een drukke stad woont, dan weet je dat het voor de...

Het vervangen van een voorruit

Is je voorruit gebarsten? Dan wil je hem zo snel mogelijk laten vervangen en...

Popular Categories