Fleur je huis op met een rolgordijn! 

 

De afgelopen paar jaartjes hebben steeds meer mensen nagedacht over het uiterlijk van hun interieur. Denk maar terug aan het begin van de corona-crisis, toen iedereen massaal naar de woonboulevard trok om het decor aan te pakken. Van een nieuwe bank tot een mooi pronkstuk boven het bed. De materialen waren op een gegeven moment niet meer aan te slepen. Sindsdien is de trend nog altijd blijven hangen en let men steeds meer op de details, die ervoor zorgen dat het uiterlijk van hun woning tot een mooi geheel wordt gebracht. 

Invloedrijke gordijnen?

Men onderschat hoeveel invloed een gordijn heeft op een passend interieur. Vaak hangen de gordijnen al ontzettend lang, en vallen ze soms een beetje in het niet. Trends gaan over en weer en het is daarom ook helemaal geen gek idee dat iemand van een interieur met veel rode tinten, naar een interieurstijl met veel beige tinten wilt overstappen bijvoorbeeld. Het wordt echter wel heel erg druk, wanneer er dan allerlei beige kussentjes op de bank liggen en er vuurrode gordijnen bij het raam hangen. Omdat men gewend is geraakt aan die vuurrode gordijnen, heeft men dan niet door waarom de woning zo druk en onrustig aanvoelt. Juist de invloed van die gordijnen is dan bepalend. 

Karakter met rolgordijnen

Met rolgordijnen kun je makkelijker karakter geven aan je huis. Als je bijvoorbeeld houdt van een patroon, dan komt dit in een rolgordijn veel beter tot zijn recht dan in een klassiek gordijn. Een rolgordijn kun je namelijk naar beneden doen, dan zie je een vlak oppervlak. Hierop zou je een patroon makkelijk kunnen zien. Op een klassiek gordijn komt een patroon niet goed tot zijn recht, omdat er speling zit in de vouwen. Een patroon op een klassiek gordijn is daarom eerder rommelig en afleidend. Ook wanneer je niet voor een patroon zou kiezen, maar voor een basistint, is het uiterlijk van zo’n vlak rolgordijn nog altijd veel rustiger dan de vouwen van een klassiek gordijn. 

Hoe mag het gordijn hangen?

Rust creëren in je woning en voor coherentie zorgen in je design kun je het best wanneer je rolgordijnen op maat zijn gemaakt. Wanneer je de goede afmetingen weet van je vensterraam, kun je bepalen hoe jouw rolgordijn het best tot zijn recht gaan komen. Mag het gordijn bijvoorbeeld in het venster vallen, voor een speelse look? Of hang je het gordijn het liefst op het venster, zodat er minder afleiding wordt gecreëerd? 

Related Stories

Discover

Maca en Nattokinase: Natuurlijke Ondersteuning voor een Gezond Lichaam

In deze tijd van snelle levensstijlen en drukke schema's zijn velen van ons op...

Maca en Nattokinase: Ontdek de kracht van deze superfoods

Superfoods zijn al een tijdje een hot topic, en twee van de meest populaire...

Maca en Nattokinase: Ontdek hun rol in een gezonde...

In de zoektocht naar een gezondere levensstijl zijn er veel natuurlijke supplementen die kunnen...

De voordelen van een stedentrip: waarom je er één...

Stedentrips zijn al lang een populaire vorm van vakantie. Het idee van een paar...

Maca en Nattokinase: Een Natuurlijke Boost voor je Gezondheid

In deze tijd zijn we allemaal op zoek naar manieren om ons lichaam en...

Maca en Nattokinase: Natuurlijke Ondersteuning voor je Gezondheid

In dit artikel bespreken we twee natuurlijke supplementen die steeds populairder worden vanwege hun...

Popular Categories