De zuurstofplanten bij Vijvermeester doen je vijver opleven

Ben jij ook een van die mannen die een vijver in zijn tuin heeft? Een vijver kan veel gezelligheid bieden, zeker als je hem vol met mooie vissen hebt zitten. Maar als dat je doel is dan is het wel super belangrijk dat je ook goede zuurstofplanten aanschaft. De zuurstofplanten bij Vijvermeester zou je kunnen bekijken om inspiratie op te doen welke planten voor de vijver er allemaal zijn. Niet alle vijverplanten zullen even goed in iedere vijver aanslaan. Onder andere de diepte en de waterkwaliteit is van belang. Goed onderzoek doen naar welke planten je wilt, is dus verstandig. Wanneer je de planten in de vijver plaatst, zie je vaak snel al of ze goed aanslaan of niet. Hou dit zeker de eerste dagen en weken goed bij.

De vele voordelen van zuurstofplanten in je vijver

Iedereen die al voor langere tijd een eigen vijver in de tuin heeft weet hoe ontzettend belangrijk het is om er zuurstofplanten in te hebben. Allereerst zorgen ze natuurlijk voor een gezond gehalte aan zuurstof in het water, maar ze zijn voor nog veel meer zaken belangrijk. Zo zorgen ze er namelijk ook voor dat het water helder blijft. Dit doen ze doordat ze in feite concurreren met algen als het gaat om voedsel. Te weinig zuurstofplanten kan dus resulteren in een ongewenste algengroei. Je kan voor jouw vijver kijken welke vijverplanten bij Vijvermeester het beste aansluiten. Hier staat een duidelijke richtlijn voor het aantal plantjes dat je nodig hebt. Grof gezegd kun je uitgaan van ongeveer 4 á 5 bossen per 1000 liter water. Je berekent het dus niet aan de hand van het wateroppervlak aan de bovenzijde, maar ook aan de hand van de diepte van de vijver. Dit aantal planten lijkt veel, maar dit valt reuze mee als je ze eenmaal in het water hangt. Ze drijven namelijk verticaal en niet horizontaal.

Hoe gebruik je de zuurstofplanten bij Vijvermeester?

Er zijn veel verschillende planten die zuurstof afgeven in je vijver, en je kunt deze niet allemaal zomaar in het water hangen. Sommigen kun je namelijk beter in een zogenaamd vijvermandje doen. Dit is een drijvend mandje, die ervoor zorgt dat de plantjes niet naar de bodem zakken. In zo’n mandje passen ongeveer 4 á 5 bossen, en deze kun je tegelijk met de zuurstofplanten bij Vijvermeester bestellen. Soms leveren ze ze zelfs gratis bij je bestelling. Dit is afhankelijk van de voorraad, dus check vooral hun website even! De mix aan vijverplanten die je krijgt is altijd afhankelijk van het seizoen, want elk plantje groeit beter in een ander seizoen en je wilt natuurlijk wel meteen mooie bloeiers hebben wanneer je ze op dit moment bestelt. Ook komen ze met een uitgebreide omschrijving van hoe je ze in de vijver moet hangen, zodat jij binnen de kortste keren ook een super mooie en heldere vijver hebt, waar veel meer leven in zit.

Related Stories

Discover

Met een big bag kan je jouw tuinproject perfect...

Aan de slag gaan in de tuin is altijd een geweldig idee om te...

Waarom kiezen voor een beton cire vloer?

Ben jij van plan om een nieuwe vloer te nemen voor in de badkamer?...

Hout via het internet bestellen, is dat een optie?

Tegenwoordig bestellen we vrijwel alles via het internet. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan...

Kan Bitcoin een rol gaan spelen in het financiële...

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies, maar Bitcoin is veruit de bekendste. Het werd...

Fleur je huis op met een rolgordijn! 

  De afgelopen paar jaartjes hebben steeds meer mensen nagedacht over het uiterlijk van hun...

Verzeker jezelf tegen schade en ongelukken

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het kan dan soms ook handig zijn...

Popular Categories