De moestuin in

Nog geen idee wat je dit weekend gaat doen? Of bang om je de komende weken thuis te vervelen? Dan heb ik een leuk idee voor je: begin een moestuin! Niks is lekkerder dan buiten lekker bezig zijn. Bovendien is het een project waar je langere tijd mee bezig kan zijn én je uiteindelijk echt resultaten ziet. Ik vind dit zelf altijd veel voldoening geven en zo kwam ik ook op het idee om met een moestuin te beginnen. Hoe heb ik dit aangepakt?

Hoe?

Allereerst heb ik er goed over na gedacht waar ik mijn moestuin wilde hebben. Ik heb helaas geen grote tuin toen mijn beschikking, dus ik moest hierin wat creatief zijn. Toen ik bij de tuinwinkel was om wat inspiratie op te doen, zag ik een houten bak op pootjes die ze verkochten als moestuin. Toen dacht ik, dat kan ik zelf ook! Ik heb daarom bij de doe-het-zelfwinkel een aantal mooie planken hout uitgezocht. Het voordeer hiervan is, dat ik zelf precies doe juiste maat kon kiezen. Ik wilde een zo groot mogelijke moestuin, maar het moest wel op mijn dakterras passen. Ik heb uiteindelijk een bak gemaakt van 150 cm bij 50 cm. Omdat mijn moestuin buiten staat en ik hoop dat hij nog een aantal jaar mee gaat, heb ik eerst het hout behandelt met houtolie. Ik wilde natuurlijk niet dat mijn moestuinbak beschadigd zou worden door regen, wind of zonneschijn. Daarna is het belangrijk om de bak stevig in elkaar te zetten. Je kan ervoor kiezen om dit met schroeven te doen of met epoxy lijm. Epoxylijm kan je kant en klaar kopen of je kan het eenvoudig zelf maken. Het voordeel hiervan is, is dat je zo zelf de dikte van de lijm kan bepalen. Voor het horizontaal lijmen van 2 houten platen moet je lijm ongeveer de dikte van jam hebben.

Wat?

Heb je eenmaal een stevige bak in elkaar geknutseld, kan het echte tuinieren beginnen. Maar wat kan je nou het beste in je moestuin verbouwen? Kijk eerst goed wat voor grond je in je tuin hebt. Op elke grondsoort gedijen bepaalde groentes het best. En ben je net als ik een beginner? Kies dan eerst eens voor makkelijke groenten zoals tomaatjes. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk ook de vruchten kan plukken van je tuin.

Waar?

Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Een plek met zoveel mogelijk zon is ideaal, denk hierbij aan 6 tot 8 zonuren op een dag. Zorg ook voor wat beschutting, vooral voor de koude windrichtingen als het noorden. Heb je geen zonnige tuin of balkon? Niet getreurd, ook dan is er nog voldoende te verbouwen. Groenten als sla, rucola en spinazie doen het ook prima met wat minder zon.

Related Stories

Discover

Veilige elektrische installaties: het belang van de nen 1010...

Elektrische installaties zijn tegenwoordig de ruggengraat van elk modern gebouw, of het nu woningen,...

Handige tips voor het kiezen van veilige en toegankelijke...

Stel je eens voor, je hebt net je zolder opgeruimd en ontdekt dat je...

Waarom duurzame mode het nieuwe zwart is

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij, en dat geldt...

Op zoek naar een mooie herenfiets?

Wanneer je op zoek bent naar een mooie herenfiets kun je eenvoudig online een...

Opslagruimte huren bij garagepark: veilig en flexibel opslaan

Zoeken naar een opslagruimte in je eigen stad kan soms als een uitdaging voelen....

Keramisch parket en marmerlook tegels: stijlvol en onderhoudsvriendelijk

Wat als je de warmte en uitstraling van houten vloeren kon combineren met de...

Popular Categories