De magie van de zomer

Terwijl ik dit schrijf, blaast de ventilator koele lucht in mijn gezicht. Het is deze dagen zeer loom en warm. Overdag blijf ik het liefst voor de ventilator zitten met een ijsje, want de verzengende hitte buiten de deur laat al snel mijn hoofd tollen. Hoe anders is het zodra de priemende, verblindende zon gaat zakken en langzaam verandert in een dieprode, vriendelijke bol die aan het einde van de horizon de wereld in prachtige kleurschakeringen hult. Van oranje naar rood en zelfs paars, zodra de laatste zonnestralen van de dag het aardoppervlak bereiken. Dat zijn voor mij de mooiste uren van de dag. Het zijn uren waar je in de winter, als je op de fiets door de vrieskou ploetert, vol weemoed aan terug denkt. En daarom geniet ik er zoveel mogelijk van. Lees in deze blog hoe ik dit doe (en leer ervan!).

De beste besteding van zwoele zomeravonden

Het meest belangrijke aan een zwoele zomeravond is uiteraard goed gezelschap. Hiermee voer je gesprekken, niets meer en niets mindern. In het begin van de avond gaan deze nog over werk, of over de kinderen, of over de oefeningen bij de yogaclub. Naarmate de avond voortduurt, nemen de gesprekken vanzelf een andere gedaante aan, net zoals de wereld om je heen. Schaduwen worden langer, de schemering valt, een vlammetje danst in een kaarshouder op tafel. Krekels laten van zich horen in het lange gras. Op dit moment worden de gesprekken automatisch betekenisvoller. Ze gaan voorbij de waan van alle dag. Het zijn de momenten waarop je je naasten écht leert kennen.

Een kaaspakket met de aroma's van de zomer

Wat een niet te onderschatten factor is, is de spijzen die tijdens een avond als deze geserveerd worden. Naarmate de schaduwen langer worden en de avondzon alles in dieprode kleurschakeringen hult, krijgen ook de aroma's in je mond een bijzondere smaak. Een slokje rode wijn en heel heerlijk blokje kaas smaken als magie op de tong. Zomerse magie. Op internet kun je tegenwoordig kaas kopen en dit is naar mijn mening echt een aanrader. Er is namelijk menig Kaaspakket te koop, bestaande uit zowel verrassende als klassieke kaassoorten. Met een Kaaspakket als dit kun je kaas kopen die je gasten in extase brengt. Er is ook een kaaspakket te koop waar een bijpassende fles wijn wordt geleverd. Het schept de voorwaarden voor een magische zomeravond, waaraan je over zes maanden in de vrieskou op de fiets met een weemoedige grimas aan terugdenkt.

Related Stories

Discover

Waarom zelf meubels afwerken een goed idee is

Zelf aan de slag gaan met het afwerken van je meubels kan een bijzonder...

Waarom je eigen meubels afwerken een goed idee is

Meubels zijn de ziel van elke woonruimte, ze geven karakter en warmte aan je...

Waarom duurzame mode het nieuwe zwart is

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij, en dat geldt...

Fietsen is een way of life in Utrecht

Utrecht staat bekend om zijn levendige sfeer en historische charme, maar wat de stad...

Van Wandelschoenen tot Windjacks

De natuur roept en dat betekent dat het tijd is om de juiste uitrusting...

De charme van creatieve houtbewerking

Houtbewerking is een kunst en een ambacht dat de schoonheid van de natuur en...

Popular Categories