De magie van de zomer

Terwijl ik dit schrijf, blaast de ventilator koele lucht in mijn gezicht. Het is deze dagen zeer loom en warm. Overdag blijf ik het liefst voor de ventilator zitten met een ijsje, want de verzengende hitte buiten de deur laat al snel mijn hoofd tollen. Hoe anders is het zodra de priemende, verblindende zon gaat zakken en langzaam verandert in een dieprode, vriendelijke bol die aan het einde van de horizon de wereld in prachtige kleurschakeringen hult. Van oranje naar rood en zelfs paars, zodra de laatste zonnestralen van de dag het aardoppervlak bereiken. Dat zijn voor mij de mooiste uren van de dag. Het zijn uren waar je in de winter, als je op de fiets door de vrieskou ploetert, vol weemoed aan terug denkt. En daarom geniet ik er zoveel mogelijk van. Lees in deze blog hoe ik dit doe (en leer ervan!).

De beste besteding van zwoele zomeravonden

Het meest belangrijke aan een zwoele zomeravond is uiteraard goed gezelschap. Hiermee voer je gesprekken, niets meer en niets mindern. In het begin van de avond gaan deze nog over werk, of over de kinderen, of over de oefeningen bij de yogaclub. Naarmate de avond voortduurt, nemen de gesprekken vanzelf een andere gedaante aan, net zoals de wereld om je heen. Schaduwen worden langer, de schemering valt, een vlammetje danst in een kaarshouder op tafel. Krekels laten van zich horen in het lange gras. Op dit moment worden de gesprekken automatisch betekenisvoller. Ze gaan voorbij de waan van alle dag. Het zijn de momenten waarop je je naasten écht leert kennen.

Een kaaspakket met de aroma's van de zomer

Wat een niet te onderschatten factor is, is de spijzen die tijdens een avond als deze geserveerd worden. Naarmate de schaduwen langer worden en de avondzon alles in dieprode kleurschakeringen hult, krijgen ook de aroma's in je mond een bijzondere smaak. Een slokje rode wijn en heel heerlijk blokje kaas smaken als magie op de tong. Zomerse magie. Op internet kun je tegenwoordig kaas kopen en dit is naar mijn mening echt een aanrader. Er is namelijk menig Kaaspakket te koop, bestaande uit zowel verrassende als klassieke kaassoorten. Met een Kaaspakket als dit kun je kaas kopen die je gasten in extase brengt. Er is ook een kaaspakket te koop waar een bijpassende fles wijn wordt geleverd. Het schept de voorwaarden voor een magische zomeravond, waaraan je over zes maanden in de vrieskou op de fiets met een weemoedige grimas aan terugdenkt.

Related Stories

Discover

Nieuw kantoor? Richt de ruimte praktisch in!

Als je een nieuw kantoor hebt, is het belangrijk om te kijken hoe je...

Een CV-ketel kopen met een budget

Wanneer het tijd is om een nieuwe CV ketel te kopen, zijn...

Schilderij voor mannen: een must in elke mancave!

Heb je altijd al een kamer willen hebben die geheel aan jouw wensen voldoet?...

10x een makkelijk te onderhouden plant

Kamerplanten houden in huis heeft veel voordelen. Niet alleen zuiveren ze je lucht, maar...

Belangrijk om op te letten tijdens het kopen van...

Wil jij graag EPDM kopen? Begrijpelijk, want EPDM folie is het beste materiaal voor...

Ik heb moeite met traplopen 

Als je moeite hebt met het traplopen dan kan dat zeer frustrerend zijn. Je...

Popular Categories