De magie van de zomer

Terwijl ik dit schrijf, blaast de ventilator koele lucht in mijn gezicht. Het is deze dagen zeer loom en warm. Overdag blijf ik het liefst voor de ventilator zitten met een ijsje, want de verzengende hitte buiten de deur laat al snel mijn hoofd tollen. Hoe anders is het zodra de priemende, verblindende zon gaat zakken en langzaam verandert in een dieprode, vriendelijke bol die aan het einde van de horizon de wereld in prachtige kleurschakeringen hult. Van oranje naar rood en zelfs paars, zodra de laatste zonnestralen van de dag het aardoppervlak bereiken. Dat zijn voor mij de mooiste uren van de dag. Het zijn uren waar je in de winter, als je op de fiets door de vrieskou ploetert, vol weemoed aan terug denkt. En daarom geniet ik er zoveel mogelijk van. Lees in deze blog hoe ik dit doe (en leer ervan!).

De beste besteding van zwoele zomeravonden

Het meest belangrijke aan een zwoele zomeravond is uiteraard goed gezelschap. Hiermee voer je gesprekken, niets meer en niets mindern. In het begin van de avond gaan deze nog over werk, of over de kinderen, of over de oefeningen bij de yogaclub. Naarmate de avond voortduurt, nemen de gesprekken vanzelf een andere gedaante aan, net zoals de wereld om je heen. Schaduwen worden langer, de schemering valt, een vlammetje danst in een kaarshouder op tafel. Krekels laten van zich horen in het lange gras. Op dit moment worden de gesprekken automatisch betekenisvoller. Ze gaan voorbij de waan van alle dag. Het zijn de momenten waarop je je naasten écht leert kennen.

Een kaaspakket met de aroma's van de zomer

Wat een niet te onderschatten factor is, is de spijzen die tijdens een avond als deze geserveerd worden. Naarmate de schaduwen langer worden en de avondzon alles in dieprode kleurschakeringen hult, krijgen ook de aroma's in je mond een bijzondere smaak. Een slokje rode wijn en heel heerlijk blokje kaas smaken als magie op de tong. Zomerse magie. Op internet kun je tegenwoordig kaas kopen en dit is naar mijn mening echt een aanrader. Er is namelijk menig Kaaspakket te koop, bestaande uit zowel verrassende als klassieke kaassoorten. Met een Kaaspakket als dit kun je kaas kopen die je gasten in extase brengt. Er is ook een kaaspakket te koop waar een bijpassende fles wijn wordt geleverd. Het schept de voorwaarden voor een magische zomeravond, waaraan je over zes maanden in de vrieskou op de fiets met een weemoedige grimas aan terugdenkt.

Related Stories

Discover

Waar je op moet letten bij het kopen van...

Ben jij op zoek naar nieuwe zonwering voor je woning? Als je voor een...

Verschillende zaken waar je op moet letten bij het...

Ben je van plan om binnenkort een shovel te gaan kopen? Er zijn dan...

Alles wat je moet weten over het huren van...

Wanneer je werkzaamheden te doen hebt bij jou thuis of bij je onderneming, zul...

Je huis restylen? Zo pak je dat aan.

Of je nu graag thuis zit of er juist liever op uittrekt, het afgelopen...

Hoe voorkom je slapeloze nachten?

Het is van belang om een goede nachtrust te hebben. Dat komt doordat een...

De magie van de zomer

Terwijl ik dit schrijf, blaast de ventilator koele lucht in mijn gezicht. Het is...

Popular Categories