De inrichting van een nieuw kantoorpand

Toen ik begin dit jaar een nieuwe baan kreeg viel het mij op hoeveel invloed de werkplek op je prestaties heeft. Tijdens mijn studie liep ik een half jaar stage bij een bedrijf wat na het afstuderen mijn werkgever werd. Mijn afstudeerstage die ik daar liep had ik als heel prettig ervaren en ik was er dan ook van overtuigd dat ik met hetzelfde plezier een vaste baan daar zou beleven. Echter verhuisde het bedrijf al snel naar een nieuw pand, waardoor iedereen dus op een nieuwe werkplek terecht kwam. Ik merkte al snel dat niet iedereen hier blij mee was, waaronder ikzelf. De collega’s waarmee ik tussen het werk door altijd een praatje kon maken en mee kon lachen, zaten nu ineens op een andere verdieping. In plaats daarvan zat ik nu met collega’s die eigenlijk al tijdens mijn stage geen interesse in mij toonden. Na een tijdje heb ik besloten om een nieuwe baan te zoeken. Er hangt op mijn nieuwe werkplek een totaal andere sfeer en ik ben eens op onderzoek gegaan naar hoe je zo’n kantoorpand nu het beste kunt inrichten.

 

Uitstraling

Het is erg belangrijk om genoeg licht te hebben op kantoor. Het liefst natuurlijk daglicht, maar mocht dit niet overal mogelijk zijn dan moet dit gecompenseerd worden door verlichting. Daarbij brengt TL verlichting totaal geen sfeer, maar werkverlichting en sfeerverlichting juist wel. Ook moet de ruimte open zijn en niet klein ogen, bijvoorbeeld door gebruik van glas. Hierdoor creëer je juist een open sfeer waarbij de vergaderruimte toch wordt afgesloten van de werkplekken. Zelf vind ik flexplekken ook belangrijk. Iedere medewerker kan op zo’n flexplek werken en je kunt deze ook transformeren tot een andere werkplek. Wie hier geen behoefte aan heeft, kan gewoon op zijn eigen plek blijven zitten. Medewerkers die juist wel eens wat anders willen, kunnen er wel gebruik van maken.

 

Tussendoor

Er moet voldoende ruimte zijn voor medewerkers om tijdens hun werkzaamheden te kunnen bewegen en ontspannen. Zet bijvoorbeeld een tafeltennistafel neer of creëer een gezellige koffiehoek. Die koffiehoek kun je met statafels inrichten, zodat medewerkers niet heel de dag zitten.

 

Veiligheid

Om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen moet het kantoor tevens goed beveiligd zijn. Niemand werkt namelijk prettig in een onveilige omgeving. Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om de beveiliging te regelen, bijvoorbeeld met mistgeneratoren. Dit is een alarmsysteem dat geactiveerd wordt als het wordt ingeschakeld door een ongenodigde gast, waarna er binnen enkele seconden een dikke mistwolk ontstaat. Met zulke mistmachines zet je inbrekers binnen no-time buitenspel en geef je jouw medewerkers een veilig gevoel.

Related Stories

Discover

Je huis restylen? Zo pak je dat aan.

Of je nu graag thuis zit of er juist liever op uittrekt, het afgelopen...

Hoe voorkom je slapeloze nachten?

Het is van belang om een goede nachtrust te hebben. Dat komt doordat een...

De magie van de zomer

Terwijl ik dit schrijf, blaast de ventilator koele lucht in mijn gezicht. Het is...

Alles wat je moet weten over Selsiuz kokend water...

Selzius kokend water kranen komen meerdere keren per dag van pas. Bij een verjaardag,...

Auto delen is de perfecte, low budget, oplossing

Wanneer je in een drukke stad woont, dan weet je dat het voor de...

Het vervangen van een voorruit

Is je voorruit gebarsten? Dan wil je hem zo snel mogelijk laten vervangen en...

Popular Categories