De grote voorjaarsschoonmaak

De laatste paar dagen heeft het weer echt een omslag gemaakt: van het laatste restje winter naar nu dan eindelijk écht lente. De temperatuur loopt langzaam op door het sterker wordende zonnetje, de vogeltjes fluiten, alles begint te bloeien. En dat de lente in zicht is betekent natuurlijk dat het bijna weer tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Vreemd genoeg is dit iets wat vrijwel iedereen instinctief voelt. Je wil net zoals de natuur een nieuw begin maken in het voorjaar, maar daarvoor moet je omgeving wel schoon en fris zijn. Dus haal je notitieblok erbij, pak de schoonmaakspullen maar alvast aan de kast en ga aan de slag!

Onderhoud

Buiten het opruimen en schoonmaken zelf is de voorjaarsschoonmaak ook het ideale moment om klusjes te doen die je al een tijdje uitstelt. Als je ergens voor moet zagen of schuren is dat niet altijd ideaal om direct te doen omdat het erg veel troep kan geven wat je in het dagelijks leven belemmert als je het niet meteen goed op kunt ruimen. Maar omdat je nu toch aan de slag gaat met opruimen kun je net zo goed meteen even dat klusje uit de weg helpen. Bijvoorbeeld een deur die klemt eindelijk goed schuren, een nieuwe deur plaatsen, een lampje vervangen, of een oud meubelstuk opknappen. Onze beste tip voor de voorjaarsschoonmaak is om alles meteen een goede onderhoudsbeurt te geven. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer of een mooie houten tafel? Koop dan voordat je begint wat boenwas. Met boenwas kun je houten meubelen en oppervlakken (binnen- én buitenshuis) goed reinigen en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zo maak je alles schoon en glimt de boel daarna toch weer net wat mooier. Het is belangrijk dat je goed voor je meubels zorgt, door elk voorjaar toch net dat beetje extra aandacht te geven. En boenwas is een hele fijne manier om dat simpel maar toch doelgericht in orde te maken. Heb je meubelen die al in de was staan maar die toch een beetje extra liefde kunnen gebruiken, dan is antiekwas ideaal voor donkere meubelen. 

Je kledingkast

Het duurt natuurlijk een paar uur voordat de was goed is gedroogd, dus ondertussen kun je alvast beginnen aan de volgende kamer! Dat brengt ons naar een andere tip voor de voorjaarsschoonmaak is: ruim meteen je kledingkast uit. Dit is ook een klusje wat het hele jaar wordt uitgesteld, maar niets is zo fijn in de zomer als goed zicht hebben op al je mooie jurkjes en blousjes zonder eerst door al je wolle truien te hoeven spitten. Wil je niks weggooien of heb je geen plek buiten je kast om je kleding uit andere seizoenen te laten, kun je de boel simpelweg opnieuw inrichten door je winterkleding achterin te leggen en je voorjaarskleding weer op de voorgrond! 

Related Stories

Discover

De charme van creatieve houtbewerking

Houtbewerking is een kunst en een ambacht dat de schoonheid van de natuur en...

In de voetsporen van een vlonder bouwer

Het bouwen van een vlonder is een van die projecten die je de voldoening...

De charme van Maastricht ontdekken

Laten we beginnen met een duik in de charme van Maastricht. Deze prachtige stad...

Ontdek de voordelen van zakelijk autodelen: goed voor je...

Ben je het beu om steeds je eigen auto te gebruiken voor zakelijke ritten?...

Op zoek naar het perfecte schilderij? Ontdek de charme...

Ben je op zoek naar het perfecte schilderij voor je woonkamer? Een schilderij met...

Boost je game ervaring: meer uit je ps store...

Hey daar, game liefhebbers! Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet het...

Popular Categories