De grote voorjaarsschoonmaak

De laatste paar dagen heeft het weer echt een omslag gemaakt: van het laatste restje winter naar nu dan eindelijk écht lente. De temperatuur loopt langzaam op door het sterker wordende zonnetje, de vogeltjes fluiten, alles begint te bloeien. En dat de lente in zicht is betekent natuurlijk dat het bijna weer tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Vreemd genoeg is dit iets wat vrijwel iedereen instinctief voelt. Je wil net zoals de natuur een nieuw begin maken in het voorjaar, maar daarvoor moet je omgeving wel schoon en fris zijn. Dus haal je notitieblok erbij, pak de schoonmaakspullen maar alvast aan de kast en ga aan de slag!

Onderhoud

Buiten het opruimen en schoonmaken zelf is de voorjaarsschoonmaak ook het ideale moment om klusjes te doen die je al een tijdje uitstelt. Als je ergens voor moet zagen of schuren is dat niet altijd ideaal om direct te doen omdat het erg veel troep kan geven wat je in het dagelijks leven belemmert als je het niet meteen goed op kunt ruimen. Maar omdat je nu toch aan de slag gaat met opruimen kun je net zo goed meteen even dat klusje uit de weg helpen. Bijvoorbeeld een deur die klemt eindelijk goed schuren, een nieuwe deur plaatsen, een lampje vervangen, of een oud meubelstuk opknappen. Onze beste tip voor de voorjaarsschoonmaak is om alles meteen een goede onderhoudsbeurt te geven. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer of een mooie houten tafel? Koop dan voordat je begint wat boenwas. Met boenwas kun je houten meubelen en oppervlakken (binnen- én buitenshuis) goed reinigen en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zo maak je alles schoon en glimt de boel daarna toch weer net wat mooier. Het is belangrijk dat je goed voor je meubels zorgt, door elk voorjaar toch net dat beetje extra aandacht te geven. En boenwas is een hele fijne manier om dat simpel maar toch doelgericht in orde te maken. Heb je meubelen die al in de was staan maar die toch een beetje extra liefde kunnen gebruiken, dan is antiekwas ideaal voor donkere meubelen. 

Je kledingkast

Het duurt natuurlijk een paar uur voordat de was goed is gedroogd, dus ondertussen kun je alvast beginnen aan de volgende kamer! Dat brengt ons naar een andere tip voor de voorjaarsschoonmaak is: ruim meteen je kledingkast uit. Dit is ook een klusje wat het hele jaar wordt uitgesteld, maar niets is zo fijn in de zomer als goed zicht hebben op al je mooie jurkjes en blousjes zonder eerst door al je wolle truien te hoeven spitten. Wil je niks weggooien of heb je geen plek buiten je kast om je kleding uit andere seizoenen te laten, kun je de boel simpelweg opnieuw inrichten door je winterkleding achterin te leggen en je voorjaarskleding weer op de voorgrond! 

Related Stories

Discover

Wat voor kosteneffectieveoplossingen biedt een provider op lange termijn...

Kosteneffectieve oplossingen voor ouders die een zakelijk mobiel abonnement willen afsluiten Als ouder heb je...

Met een big bag kan je jouw tuinproject perfect...

Aan de slag gaan in de tuin is altijd een geweldig idee om te...

Waarom kiezen voor een beton cire vloer?

Ben jij van plan om een nieuwe vloer te nemen voor in de badkamer?...

Keyword wonen en welzijn

Het wonen en welzijn van uw kinderen: de sleutel tot een gelukkig leven Als ouder...

Hout via het internet bestellen, is dat een optie?

Tegenwoordig bestellen we vrijwel alles via het internet. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan...

Wat verwacht u het meest van een zakelijke en...

Verwacht meer van een zakelijke en privérekening app Als ouder heb je veel te...

Popular Categories