6 tips voor tijdens een hittegolf

De eerste hittegolf van 2020 is een feit. Met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden schieten is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Er is sprake van een hittegolf wanneer er zeker vijf zomerse dagen achtereenvolgend zijn met daarvan drie dagen tropisch weer. Het is natuurlijk heerlijk om mooi weer te hebben maar minder lekker wanneer je ziek op bed ligt. Het is daarom niet gek dat er tijdens warme periode veel mensen last krijgen van bijvoorbeeld uitdroging of een zonnesteek. Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet zodat jij je kan beschermen tijdens een hittegolf. 

Drink genoeg water

Het is zeer voor de hand liggend maar toch vergeten mensen het nog regelmatig. Tijdens het warme weer moet je genoeg hydrateren. Dagelijks heb je anderhalf tot twee liter vocht nodig. Probeer met extreem warme dagen minimaal drie liter vocht te drinken. Zet bijvoorbeeld de avond voordat je moet werken twee anderhalve liter flessen in de koelkast zodat je deze de volgende dag koud mee naar werk kan nemen. Als je buiten werkt kun je hierdoor langer genieten van koud water.

Beschermende kleding

Het liefst wil je zonder shirt en met korte broek aan het werk gaan, zeker als je buiten werkt. Hierdoor wordt de kans op verbranding en uitdroging alleen maar groter. Zorg daarom dat je beschermende kleding draagt zoals bijvoorbeeld een pet en kleding met lange mouwen. 

Bescherm je ogen

Veel mannen hebben een zonnebril liggen maar toch heeft niet iedereen er één. Tegenwoordig kun je makkelijk een mannen zonnebril bestellen online. Op websites zoals Charlie Temple kun je voordelig een zonnebril op sterkte bestellen. Tijdens het autorijden en wanneer je buiten werkt is het noodzakelijk om een goed je ogen te beschermen. 

Smeer je in

Vergeet niet jezelf goed in te smeren met zonnebrand. Met het hete weer ben je ontzettend snel verbrand. Smeer je daarom een aantal keer per dag in, zeker als je buiten werkt. Je kunt namelijk behoorlijk ziek worden als je te lang aan de zon wordt blootgesteld met hoge temperaturen. 

Blijf niet te lang in de zon

Het is verleidelijk om lekker lang in de zon te blijven om een kleurtje op te doen. Toch is dit niet aan te raden. Hierdoor wordt de kans groter op verbranden. Als je dan toch wil zonnen, neem dan ook momenten rust van de zon door even te schuilen in de schaduw. Dit is beter voor de huid. 

Vermijd intensieve inspanning

Sporten in de hete zon is niet aan te raden. Doe je aan een buitensport en kun je niet anders? Verkort dan de trainingsduur en las drinkpauzes in zodat je genoeg gehydrateerd blijft. Of kies voor een alternatieve training waarbij er minder inspanning geleverd hoeft te worden. Door intensieve inspanning kun je namelijk vele malen sneller uitdrogen. 

Related Stories

Discover

Je huis restylen? Zo pak je dat aan.

Of je nu graag thuis zit of er juist liever op uittrekt, het afgelopen...

Hoe voorkom je slapeloze nachten?

Het is van belang om een goede nachtrust te hebben. Dat komt doordat een...

De magie van de zomer

Terwijl ik dit schrijf, blaast de ventilator koele lucht in mijn gezicht. Het is...

Alles wat je moet weten over Selsiuz kokend water...

Selzius kokend water kranen komen meerdere keren per dag van pas. Bij een verjaardag,...

Auto delen is de perfecte, low budget, oplossing

Wanneer je in een drukke stad woont, dan weet je dat het voor de...

Het vervangen van een voorruit

Is je voorruit gebarsten? Dan wil je hem zo snel mogelijk laten vervangen en...

Popular Categories