3 tips om jouw tuin op te knappen

Met alweer een paar zonnige dagen in het vooruitzicht willen we natuurlijk goed gebruik maken van onze tuin. We zijn het zat om binnen te zitten en wat zonnig lenteweer is dé perfecte kans om onze tuin eens goed onder handen te nemen, zodat we straks wanneer de zomer begint echt optimaal er van kunnen genieten. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook wanneer je je vrienden en familie wilt uitnodigen voor een gezellige barbecue avond op een warme zomerdag. Een drankje erbij en genieten maar. Met onderstaande tips maak je jouw tuin helemaal klaar voor de zomer.

 

De aanleg

Het begint natuurlijk bij de aanleg van je tuin. Zijn die oude tegels niet eens toe aan vervanging? Wil je juist een gazon (laten) aanleggen? Of misschien vind je een gezellige veranda wel een goede toevoeging voor de tuin. Begin op tijd met het maken van het ontwerp van je tuin. Hierbij geldt natuurlijk weer dat een goed begin het halve werk is, je wilt liever niet voor verassingen komen te staan bij de aanleg van je tuin. Laat je goed adviseren door een specialist voordat je zomaar aan de slag gaat.

 

Onderhoud

Als je de indeling van de tuin eigenlijk prima vind zoals het nu is, dan is je tuin waarschijnlijk wel aan een onderhoudsbeurt toe. Onkruid vindt snel zijn weg tussen jouw mooie planten en tegels en zal als eerst moeten worden verwijderd. Je zult al snel zien dat dit jouw tuin weer een schoon gezicht geeft. Maar dan zijn we er natuurlijk nog niet. De hagen en bomen moeten gesnoeid worden en het gras moet gemaaid worden. Heb je groene aanslag en algen op je tegels? Dan kun je die reinigen met een hogedrukspuit.

 

Inrichten maar

Nu het leukste deel, de inrichting van je tuin. Als je jouw tuinmeubelen tijdens het winterse weer binnen of bedekt onder een zeil hebt bewaard dan gaan deze prima nog een zomer mee. Met wat planten of zelfs een leuk boompje breng je sfeer aan je tuin. Om deze zomer dan echt optimaal te kunnen genieten van de tuin zet je er een OFYR neer. De OFYR is een combinatie van een barbecue en vuurschaal die al snel het pronkstuk van de tuin wordt. Van gezellig koken met de familie tot een groot buitenfeest met al zijn vrienden, de OFYR is er voor geschikt. Een andere must-have is een hottub. Warm baden in de frisse buitenlucht heeft een erg positief effect op zowel lichaam als geest, daarbij komt een houten bad in de tuin natuurlijk perfect uit. Dichtbij huis, warm water én in de gezonde open buitenlucht. Wie wilt dat nu niet?

Related Stories

Discover

Met een big bag kan je jouw tuinproject perfect...

Aan de slag gaan in de tuin is altijd een geweldig idee om te...

Waarom kiezen voor een beton cire vloer?

Ben jij van plan om een nieuwe vloer te nemen voor in de badkamer?...

Hout via het internet bestellen, is dat een optie?

Tegenwoordig bestellen we vrijwel alles via het internet. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan...

Kan Bitcoin een rol gaan spelen in het financiële...

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies, maar Bitcoin is veruit de bekendste. Het werd...

Fleur je huis op met een rolgordijn! 

  De afgelopen paar jaartjes hebben steeds meer mensen nagedacht over het uiterlijk van hun...

Verzeker jezelf tegen schade en ongelukken

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het kan dan soms ook handig zijn...

Popular Categories