10x een makkelijke plant

Kamerplanten houden in huis heeft veel voordelen. Niet alleen zuiveren ze je lucht, maar een groene omgeving doet wonderen voor je mentale gezondheid. Het verzorgen van kamerplanten heeft een haast therapeutische werking. Geen wonder dat we zo gek zijn op planten!

Maar sommige planten kunnen echte dramaqueens zijn als het aankomt op hun verzorging. Neem de calathea, een plantje dat zich kenmerkt door een uitgesproken print op de bladeren. Iets te veel water? De bladeren kleuren geel. Iets te weinig water? De bladeren w orden dor.

Gelukkig zijn er ook planten die een stuk makkelijker zijn om te verzorgen. Deze kamerplanten zijn onderhoudsarm, stijlvol en natuurlijk heel gezellig in huis!

1. Aloë

Een aloë kun je beter te weinig water geven dan te veel. Laat de grond lekker uitdrogen en zet de plant op een warme plaats met veel licht. Het is immers een cactus-achtige! Deze fraaie stekelplant doet het uistekend in een strak en modern interieur.

2. Lavendel

Lavendel is een mooi en stevige plant met een lekker ruikende bloem. Zet lavendel gewoon op een zonnig plekje en geef af en toe water.

3. Slangenplant/vrouwentong

De sanseveria heeft vele bijnamen: vrouwentong, slangenplant, you name it! De plant is stijl en robuust. De stugge bladeren kenmerken zich door een mooie rand. Deze plant heeft maar weinig licht nodig en kan zelfs tegen een droge lucht.

4. Spinplant of graslelie

De spinplant of graslelie (chlorophytum comosum) is de volgende plant in het rijtje. Graslelies zijn populaire hang- en potplanten. Ook deze plant heeft maar weinig licht en water nodig. Je zult zien dat het plantje zichzelf snel zal vermeerderen: er groeien allemaal baby’s aan de uiteinden! Deze kun je lekker laten hangen, maar ook eenvoudig opnieuw stekken als je nog meer graslelies wil.

5. Vredeslelie

De vredeslelie of lepelplant (familie van de Araceae) is een plant met een prachtige lelie-achtige bloem. De plant heeft maar weniig onderhoud nodig en een luchtzuiverende werking. Zorg dat de grond lichtvochtig blijft. Ze zijn verkrijgbaar in wit, roze of paars.

6. Cactus

Cactussen zijn er in allerlei soorten en maten. Kies voor een grote cactus als accent in je ruimte, of plant juist een bak vol mini cactusjes. Super leuk en gevarieerd, en mega weinig onderhoud!

7. Vetplanten

Vetplanten vindt je in allerlei verschijningsvormen. Dat maakt dat je er lekker creatief mee kunt zijn in huis. Ze zijn bijvoorbeeld geweldig voor terraria. Ook vetplanten kun je beter negeren, want net als de aloë en cactus hebben ze heel weinig water nodig.

8. Monstera

De monstera is een stijvolle plant die binnen no time je kamer zal overwoekeren. Laat hem wild groeien of kies voor een mosstok  om de plant in toom te houden.Deze plant groeit als kool, en dat geeft veel genoegen! Je hoeft de grond enkel licht vochtig te houden en af ten toe te sprayen met een waterspuit.

9. Strelitzia

Ook voor de strelitzia heb je geen groene vingers nodig. Het is wel een echte zon- en water liefhebber, dus zet hem op een mooi licht plekje en geef hem wekelijks water. Met zijn prachtige bloemen is het een mooie eyecatcher in huis. In de volksmond wordt dit plantje ook wel de paradijsvogelbloem genoemd!

10. Philondendron

Deze hangplant gaat goed in iedere ruimte. Laag of indirect licht is het beste om de plant lekker te laten uitlopen. Laat de aarde goed uitdrogen voor je hem opnieuw water geeft.

Related Stories

Discover

Bescherm je huis en familie met de juiste beveiliging

Het is tegenwoordig niet onnodig, een alarmsysteem in je huis. Het geeft namelijk een...

Haal het meeste uit je kleine balkon

Ze zeggen wel eens: klein maar fijn. Het liefst heb je misschien een grote...

Een passende deur voor je huis

De woonruimte van je huis moet er op en top uitzien, daar horen deuren...

De woning van een overleden dierbare leeghalen

Een woning leeghalen is een belangrijk ding nadat iemand is komen te overlijden. Dit...

Online een ladder kopen: Waar kan je dit het...

Een ladder kopen kan je tegenwoordig ook eenvoudig online doen. Maar waar...

Waar je op moet letten bij het kopen van...

Ben jij op zoek naar nieuwe zonwering voor je woning? Als je voor een...

Popular Categories